Betoncentrale Blomme, een familiebedrijf met jarenlange traditie!

In 1946 startten Maurice Blomme en Adeline Eerebaut met hun twee oudste zonen in Nieuwpoort een handel in bouwmaterialen. Daarmee legden zij meteen de basis voor de uitbouw van het huidige familiebedrijf.

In de naoorlogse jaren was de opstart van een eigen zaak zeker geen vanzelfsprekendheid. De eerste vestiging langs de rechteroever van de Ijzer is dan ook eerder bescheiden. Beetje bij beetje en met veel doorzettingsvermogen slaagt familie Blomme erin om een levendige handel van de grond te krijgen.

Het bedrijf groeit gestaag en in 1953 verhuist het bedrijf naar de Pieters Deswarteslaan 57 in Nieuwpoort.

In 1970 worden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de opstart van een betoncentrale aan de Veurnevaart, pal tegenover de bouwmaterialenhandel.

In 1989 kwam er een tweede uitbreiding met de aankoop van een perceel waar meteen een ultramoderne betoncentrale gebouwd wordt.

In de daaropvolgende jaren komt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Jacky en Ronny Blomme, de derde generatie van het familiebedrijf. Er wordt ook geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het wagenpark, zowel voor het transport van bouwmaterialen als van beton.

In 2008 werd er ook gestart met een betonpompendienst en in 2010 bedroeg de produktie al zo'n 70000 m3.

Na een mislukte overname in 2012 is het familiebedrijf sedert 2015 terug stevig in handen van Jacky en zijn zoon Xavier Blomme, tevens zaakvoerder van Grondwerken Blomme, waarmee meteen ook de vierde generatie mee aan de leiding komt van het familiebedrijf.

Samen met ons vakkundig, professioneel en gemotiveerd personeel zijn we helemaal klaar om aan al onze klanten terug de gekende service en waarden van ons gerenomeerd familiebedrijf aan te bieden!   

 

Betoncentrale Blomme, een familiebedrijf met jarenlange traditie!
betoncentrale Blomme
betoncentrale Blomme
betoncentrale Blomme